Velike ekološke investicije

BEOGRAD – Ministarka za zaštitu životne sredine Irena Vujović izjavila je da će ovu godinu obeležiti velike investicije u zaštitu životne sredine, jer će započeti izgradnja postrojenja za preradu otpadnih voda i kanalizacione mreže u 28 jedinica lokalne samouprave.

Dalje

Svetska banka: U Srbiji BDP raste 3,1 odsto

BEOGRAD – Svetska banka (SB) procenila je da će u ovoj godini Srbija zabeležiti rast bruto domaćeg proizvoda (BDP) od 3,1 odsto, objavljeno je danas u ediciji “Globalne ekonomske perspektive” te međunarodne finansijske institucije, dok je Vlada Srbije u ovogodišnjem budžetu računala da će rast BDP biti šest odsto.

Dalje

Drakulić: Očekujem otpuštanje radnika

BEOGRAD – Predsednik Srpskog poslovnog kluba “Privrednik” Zoran Drakulić izjavio je za portal Nova.rs da u prvom kvartalu ove godine očekuje znatno veći procenat otpuštanja radnika, jer preduzeća u međuvremenu to nisu mogla da čine zbog pomoći koju su dobila od države za ublažavanje negativnih efekata korona krize.

Dalje

Gubitak 56,2 milijarde evra u avio industriji

BRISEL – Evropska organizacija za bezbednost vazdušne plovidbe (Eurocontrol) objavila je novi izveštaj u kojem se navodi da je 2020. godina završena sa 6,1 milion letova manje nego lane, sa skoro polovinom evropske flote koja je prizemljena i sa ozbiljnim gubicima u svakom lancu avioindustrije.

Dalje

Tabaković: NBS kao oslonac

BEOGRAD – Guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković izjavila je za RTS da je NBS tokom prethodne godine veoma brzo dovela do toga da svi u Srbiji znaju da u njoj imaju siguran oslonac i podsetila da je tokom cele godine održavan kurs prema evru u rasponu 117,50 – 117,60.

Dalje

Mali: Uštedeli 29,5 miliona evra

BEOGRAD – Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da je NLB uplatio u budžet 395 miliona evra za kupovinu Komercijalne banke i da taj novac nije ubačen u potrošnju, već je oko 173 miliona evra iskorišćeno za vraćanje starog azarbejdžanskog kredita.

Dalje