Real Madrid pobedio Barselonu u dramatičnom „klasiku“ i korak bliže tituli

Real Madrid pobedio Barselonu u dramatičnom „klasiku“ i korak bliže tituli

U uzbudljivoj utakmici na stadionu Santjago Bernabeu, Real Madrid je ostvario važnu pobedu nad Barselonom rezultatom 3-2, stvarajući udobnu prednost od 11 bodova nad svojim najbližim rivalom u trci za titulu prvaka Španije.

Barselona je dva puta vodila tokom meča, ali je Real Madrid uspeo da se vrati i na kraju trijumfuje, a junak pobede bio je Džud Belingem čijim je golom u nadoknadi vremena postavljena konačna pobedonosna margina.

Uzbudljiv duel započeo je golom Andreasa Kristensena za Barselonu već u šestom minutu, ali je Vinisijus Hunior iz penala izjednačio za Madrid samo 12 minuta kasnije. Barselona je ponovo povela golom Fermina Lopeza u 69. minutu, ali je Real Madrid ponovo uspeo da izjednači preko Lukasa Vaskeza četiri minuta kasnije.

Ovaj dramatični „klasiko“ odigrao se samo četiri dana nakon što je Real Madrid eliminisao Mančester Siti iz Lige šampiona, dok je Barselona istog dana doživela poraz od Pari Sen Žermena. Ovo je ostavilo špansku ligu kao jedinu šansu za titulu u ovoj sezoni za Barselonu.

Međutim, Real Madrid nije imao nameru da olakša put rivalu, a golman Andrij Lunjin, inače junak Madriđana u prošloj rundi Lige šampiona, doživeo je nekoliko poteškoća tokom utakmice, uključujući i grešku kod prvog gola Barselone.

U međuvremenu, u drugim mečevima, Atletiko Madrid je doživeo neočekivan poraz od 2-0 od Alavesa, propuštajući priliku da ojača svoju poziciju u borbi za Ligu šampiona. Poraz ih je ostavio samo tri boda ispred petoplasiranog Atletika Bilbaa.

U drugim rezultatima, Real Sosijedad je odigrao nerešeno 1-1 protiv Hetafea, dok je Viljareal ostvario pobedu od 2-1 protiv poslednjeplasirane Almerije.