Đukić Dejanović ispred „Ribnikara“: Treba tek utvrditi čiji je nož pronađen u dečakovom rancu

Đukić Dejanović ispred „Ribnikara“: Treba tek utvrditi čiji je nož pronađen u dečakovom rancu

Ministarka prosvete prof. dr Slavica Đukić Dejanović nakon saznanja o događaju u OŠ “Vladislav Ribnikar” posetila je odmah ovu ustanovu kako bi se uverila da su deca bezbedna i školi pružila podršku u postupanju.

Đukić Dejanović je izjavila da nema nikakve opasnosti po učenike, da su svi bezbedni i da su školski policajac, đaci koji su primetili nož u rancu jednog učenika, kao i direktor, brzo reagovali.

“Savesno i brzo reagovanje i saradnja učenika, zaposlenih, direktora i školskog policajaca su ključni za ovakve situacije. U cilju osiguranja bezbednosti, uprava škola je obavestila roditelje učenika i učenica o događaju i preduzela mere za osiguranje bezbednosti. Policija vodi istragu, a škola će u okviru svojih nadležnosti sprovesti propisane mere u odnosu na sve učenike škole koje je ova situacija dodatno uznemirila i kojima je potrebna podrška da je prevaziđu osećaj nesigurnosti”, rekla je ona.

Naglasila je da ova situacija i način na koji su reagovali učenici i školski policajac, pokazuje koliko je važna preventiva, edukacija o zaštiti od nasilja i koliko su važna jasna pravila postupanja u ovakvim situacijama. Ministarka Đukić Dejanović je dodala da se nastava u popodnevnoj smeni uobičajeno realizuje.