Martinez zaustavio Kecmanovića u osmini finala turnira u Bukureštu

Martinez zaustavio Kecmanovića u osmini finala turnira u Bukureštu

Srpski teniser Miomir Kecmanović izgubio je od Španca Pedra Martineza rezultatom 2:1 (7:6(7:4), 3:6, 6:3) u osmini finala turnira u Bukureštu.

Miomir Kecmanović i Pedro Martinez prvi put su se našli na suprotnim stranama mreže, a prvu pobedu u međusobnim duelima, vrednu plasmana u četvrtfinale turnira u Bukureštu, upisao je Španac, trenutno 57. igrač sveta.

Kecmanović je odlično ušao u meč i već u prvom gemu, uz samo jedan izgubljen poen, došao do brejka. Čuvao je dugo prednost, ali je u sedmom gemu prokockao tri brejk šanse, što je Martinez već u narednom kaznio oduzevši mu servis za izjednačenje – 4:4.

Osvojio je Španac i treći gem u nizu, poveo sa 5:4, a onda na Kecmanovićev servis imao set loptu koju je Srbin uspeo da arhivira, a onda i izjednači na 5:5.

Martinezu nije trebalo dugo da svoje servise pretvori u novo vođstvo od 6:5, pre nego što je usledila kulminacija drame – morao je Kecmanović da odigra maratonskih 20 poena i suoči se sa nove tri set lopte za protivnika kako bi se dokopao taj-brejka.

Ispostavilo se da je samo odložio neizbežno jer je Španac pri rezultatu 4:4 nanizao tri poena i poveo sa 1:0 u setovima.

Nepovoljan epilog taj-brejka nije pokolebao upornog Kecmanovića koji je u drugom setu poveo sa 3:0, ali je dopustio Martinezu da napravi ribrejk i izjednači na 3:3.

Ipak, Srbin je u osmom gemu još jednom oduzeo servis protivniku i doveo se u poziciju da servira za set pri rezultatu 5:3. Malo je falilo da ponovo ispusti prednost pošto je Martinez imao 0:40 i tri vezane brejk prilike, ali je Kecmanović osvojio pet poena u nizu i izjednačio na 1:1 u setovima.

Odlučujući set nije ličio na prva dva – čekalo se na brejk priliku sve do šestog gema, a prvi ju je dočekao Španac – i to tri vezane od kojih je iskoristio prvu i poveo sa 4:2.

Kecmanović je već u narednom gemu imao četiri prilike da uzvrati istom merom i poništi Martinezov brejk, ali nije uspeo, pa je španski teniser meč mirno priveo kraju.

Martinezov protivnik u četvrtfinalu turnira u Bukureštu biće Francuza Gregori Barere, koji je ranije danas nadigrao Amerikanca Sebastijana Kordu.