Mesi otvoren za učešće na Svetskom prvenstvu 2026

Mesi otvoren za učešće na Svetskom prvenstvu 2026

Nakon što je u decembru sa Argentinom podigao svoj prvi trofej na Svetskom prvenstvu, Lionel Mesi je rekao da će mu turnir biti poslednji, ali sada se čini da je otvoren za mogućnost da igra na turniru 2026.

„Zbog godina biće teško doći do 2026. godine“, rekao je Mesi (35) za Diario Ole, sportske novine u Argentini. „Volim da igram fudbal i dok se osećam kao da sam u dobroj formi i da uživam u ovome, nastaviću sa tim. Čini se da je dosta vremena do sledećeg Svetskog prvenstva, ali zavisi od toga kako mi ide karijera.“

Selektor Argentine Lionel Skaloni bi voleo da vidi superzvezdu — koji je jedan od samo šest igrača koji se takmiče na pet svetskih prvenstava — u odeći za sledeće Svetsko prvenstvo koje će se održati u Sjedinjenim Državama, Kanadi i Meksiku.

„Mislim da Mesi može da prođe na sledeće Svetsko prvenstvo“, rekao je Skaloni za španski radio Kalvija FM prošlog meseca. „Mnogo će zavisiti od toga šta želi i šta se dešava tokom vremena, da se oseća dobro. Vrata će uvek biti otvorena. Srećan je na terenu, a za nas (to) bi bilo dobro.

Nakon što je postigao sedam golova na Svetskom prvenstvu 2022, Mesi bi mogao da postane najbolji strelac Svetskih prvenstava svih vremena ako mu odgovara 2026. Ima 13 golova, tri iza rekordera Miroslava Klozea iz Nemačke.