Atletiko Madrid uz dva autogola srušio Fejenord i osigurao mesto u nokaut fazi Lige šampiona

Atletiko Madrid uz dva autogola srušio Fejenord i osigurao mesto u nokaut fazi Lige šampiona

Uzbudljiv susret između Atletiko Madrida i Fejenorda završen je trijumfom španskog tima od 3-1, čime su fudbaleri Atletika osigurali plasman u nokaut fazu Lige šampiona. Ovom pobedom, Atletiko je stigao do 11 bodova u grupi, ostavljajući iza sebe Lacija sa jednim bodom manje, koji je ranije istog dana savladao Seltik sa 2:0.

Atletiko je pokazao izuzetnu igru, a ključni trenuci meča dogodili su se uz pomoć autogolova protivničkog tima. Prvi autogol desio se u 14. minutu kada je defanzivac Fejenorda, Lucarel Gertruida, nespretno intervenisao pokušavajući da se odbrani od centaršuta Markosa Ljorentea. Lopta je nezgodno zakačila Gertruidin stomak i završila u sopstvenoj mreži, otvarajući tako vrata vođstva za Atletiko.

Nastavljajući s impresivnom igrom, Atletiko je udvostručio vođstvo u 57. minutu. Mario Hermoso je postigao prelep gol iz teškog ugla, ostavljajući golmana Fejenorda bez šanse. Iako je Mats Vifer uspeo da smanji prednost domaćina postigavši gol u 77. minutu, Santjago Himenez je nekoliko trenutaka kasnije glavom poslao loptu u sopstvenu mrežu, stavljajući tačku na susret i potvrdivši ubedljivu pobedu Atletika.

Ovom trijumfu Atletiko Madrida prethodila je prošla sezona u kojoj su završili na četvrtom mestu u grupi, izostavivši plasman u nokaut fazu takmičenja. Sada, nakon godinu dana, ekipa je uspela da se vrati u vrhunski rang evropskog klupskog fudbala, plasiravši se među najbolje u Ligi šampiona.