Barselona se vratila u nokaut fazu Lige šampiona golovima Žoao Feliksa i Žoaa Kansela

Barselona se vratila u nokaut fazu Lige šampiona golovima Žoao Feliksa i Žoaa Kansela

Uzbudljiv meč između Barselone i Porta završen je pobedom španskog kluba od 2-1, čime su osigurali svoje mesto u nokaut fazi Lige šampiona. Portugalski dvojac Žoao Feliks i Žoao Kanselo bili su ključni igrači za Barselonu, postižući po jedan gol. Ovo će biti prvi put nakon odlaska Lionela Mesija da Barselona igra u osmini finala ovog prestižnog evropskog takmičenja.

Iako je gostujući tim Porto poveo golom Pepea u 30. minutu, Barselona je brzo odgovorila, postižući izjednačujući gol samo dva minuta kasnije preko Žoaa Feliksa. Konačni udarac Porto-u naneo je Žoao Kanselo u 57. minutu. Barselona je zadržala kontrolu i obezbedila pobedu, osvajajući 12 bodova u grupnoj fazi, tri više od Porta i Šahtjora iz Donjecka.

Zapaženo je da je Barselona u ovom meču bila bez svog startnog golmana Mark-Andrea ter Stegena zbog problema sa leđima. Inače, mladi golman Dijego Kočen, rođen u SAD-u, dobio je priliku da brani gol Barselone i pokazao se kao pouzdan, što je dodatno pojačalo značaj ove pobede za katalonski klub.