Brod se prevrnuo kod Japana, potraga za posadom u toku

Brod se prevrnuo kod Japana, potraga za posadom u toku

TOKIO – Četiri člana posade spasena su sa teretnog broda koji se prevrnuo kod Nagasakija, u jugozapadnom Japanu, dok su u toku potraga i spasavanje ostalih 18, saopštila je u sredu japanska obalska straža, izveštava Rojters.

Poziv u pomoć stigao je u utorak uveče sa broda, hongkonškog registrovanog „Jintian“ od 6.651 tonu, saopštila je obalska straža. Mediji su izvestili da je osoba na brodu rekla da se nalazi na listi i da preuzima vodu, a kasniji izveštaji kažu da su se 22 člana posade – svi državljani Kine ili Mjanmara – prebacila u čamce za spasavanje.

Četiri od njih pronađena su kako plutaju po vodi i spašeni su od strane privatnog plovila u toj oblasti, rekao je portparol obalske straže. Tri plovila obalske straže, helikopter i avion pomagali su u potrazi za područjem koje se nalazi oko 110 km zapadno od ostrva Danjo.

Obalska straža nije mogla da potvrdi izveštaje da je posada bila u čamcima za spasavanje.

Nije bilo reči o tome šta je dovelo do prevrtanja broda, koji je prevozio drvnu građu. Portparol obalske straže rekao je da je vetar bio jak u vreme kada je primljen signal za pomoć.

Japan su u utorak pogodile zimske oluje u zapadnim delovima zemlje, sa ekstremno niskim temperaturama i vetrovima iu mnogim drugim oblastima.