Ruske trupe trpe gubitke, povlače se u pravcu Avdijevke

Ruske trupe trpe gubitke, povlače se u pravcu Avdijevke

U pravcu Avdijevke, rusi su otvorili vatru iz tenkova i artiljerije u blizini Avdijevke, Opitnog, Umanske, Pervomajske i Staromihajlovke. Ruske snage su izvršile neuspešan pokušaj ofanzive ka lokalitetima Avdiivka, Pervomaiske, Krasnohorivka i Marinka, pretrpeli su gubitke i povukli se, navodi se u izveštaju Generalštaba Oružanih snaga Ukrajine, objavljenom na Fejsbuku.

Nema značajnih promena u situaciji u Volinskom, Poliskom i Siverskom pravcu. Neprijatelj je izveo minobacačke i artiljerijske udare u oblastima Haj i Blešnja u oblasti Černigova i Dmitrovke i Kindrativka u Sumskoj oblasti.

U pravcu Harkova, ruske trupe su otvorile vatru iz tenkova, borbenih vozila pešadije, cevne i raketne artiljerije na civilnu infrastrukturu u oblastima Duvanka, Sosnivka, Ruska Lozova, Čerkaski Tiški, Cirkuni, Stari Saltiv, Šestakove, Norcivka i Husarivka. Osvajači su zadržali visok intenzitet izviđanja bespilotnih letelica, izvršili vazdušne udare u oblasti Ruski Tiški, napravili neuspešan pokušaj da napadnu pravac Prudianke.