Oskar Pjastri: Neću voziti za Alpine sledeće godine

Oskar Pjastri: Neću voziti za Alpine sledeće godine

Svega par sati nakon objave tima Alpine da Oskar Pjastri postaje njihov vozač, on je na svojim društvenim mrežama demantovao nevode Alipine tima i rekao da „neće voziti za Alpine sledeće godine“.

Pjastri je ranije u utorak najavljen kao zamena Fernanda Alonsa za Aston Martin za 2023, ali je australijski vozač zatim na Tviteru i Instagramu insistirao na suprotnom.

„Razumem da je, bez mog dogovora, Alpine F1 objavila saopštenje za javnost kasno popodne da vozim za njih sledeće godine“, napisao je on.

„Ovo je pogrešno i nisam potpisao ugovor sa Alpinom za 2023. godinu.

„Neću voziti za Alpine sledeće godine.

Ranije je u saopštenju Alpine-a pisalo: „BVT Alpine F1 tim potvrđuje 21-godišnjeg rezervnog vozača Oskara Pjastrija kao saigrača Estebana Okona od 2023. U skladu sa obavezama koje je tim dao mladom Australijancu, Oskar će biti promovisan sa mesta rezervnog vozača i stupiće na mesto Fernanda Alonsa od sledeće godine“.

Dok je direktor tima Otmar Šafnauer dodao: „Oskar je sjajan i redak talenat. Ponosni smo što smo ga negovali i podržavali kroz teške puteve juniorskih formula.

„Kroz našu saradnju u protekle četiri godine, videli smo ga kako se razvija i sazreva u vozača koji je više nego sposoban da napravi korak ka Formuli 1.

„Kao naš rezervni vozač, bio je izložen timu na stazi, fabrici i testiranju gde je pokazao zrelost, obećanje i brzinu da obezbedi svoju promociju na naše drugo mesto pored Estebana. Zajedno verujemo da će nam dvojac dati prednost. kontinuitet nam je potreban da bismo ostvarili naš dugoročni cilj da se borimo za pobede i šampionate.”