Kalifornija: Par optužen da je pokušao da otme bebu iz kolica

Kalifornija: Par optužen da je pokušao da otme bebu iz kolica

I muškarac i žena izjasnili su se u utorak da nisu krivi za pokušaj otmice nakon što je policija saopštila da je pokušala da otme bebu iz kolica pod pretnjom pištolja u južnoj Kaliforniji prošlog vikenda, prenosi AP.

Dve žene šetale su se sa bebom u kolicima oko podneva u subotu u Long Biču kada im je prišla „nepoznata, naoružana osumnjičena žena“, navodi se u saopštenju policije.

„Osumnjičeni je uperio oružje u jednu od odraslih žrtava i zahtevao bebu“, navodi se u saopštenju policije.

Tri žene su se svađale oko kolica sve dok se nije zaustavio automobil, a muškarac za volanom nije pucao iz pištolja, saopštila je policija. „Osumnjičena žena je pustila kolica i otrčala do vozila koje je čekalo“, koje je odjurilo, navodi se u saopštenju.

Nema izveštaja o povređenima.

Detektivi su locirali osumnjičeno vozilo oko 20.45 časova. U subotu i uhapsili 55-godišnju ženu i 45-godišnjeg muškarca, oboje stanovnici Los Anđelesa, saopštili su zvaničnici. U automobilu su pronađena dva airsoft puška koja su ličila na pravo vatreno oružje, saopštila je policija.

Pored pokušaja otmice, svaki osumnjičeni optužen je za napad smrtonosnim oružjem i zlostavljanje dece, saopštilo je Okružno tužilaštvo Los Anđelesa. Svaki od njih su se u utorak popodne izjasnili da nisu krivi ni po jednoj tački.

Sledeće sudsko ročište zakazano je za 31. avgust.