Rusija izvlači tela, poverljiva dokumenta sa potopljene krstarice Moskva

Rusija izvlači tela, poverljiva dokumenta sa potopljene krstarice Moskva

Ruske snage su u tajnosti uklonile iz potopljenog vodećeg broda Crnomorske flote Moskva preostale leševe i poverljiva dokumenta, saopštila je ukrajinska obaveštajna agencija, prenosi Ukrinform sa pozivanjem na Krim. Realities.

Vadim Skibicki, portparol Glavne obaveštajne uprave Ministarstva odbrane Ukrajine, rekao je da je Rusija vodila specijalnu operaciju na potopljenoj krstarici najmanje dve nedelje. U tu svrhu je bilo uključeno pet do sedam plovila.

„Izvukli su tela, uklonili svu opremu koja je bila poverljiva i očistili ovu krstaricu – uzeli su ono što nije trebalo da padne u ruke treće zemlje“, rekao je Skibicki i dodao da je to bila tajna operacija ruske vojske. a vlasti to nikada javno ne saopštavaju.

Portparol je takođe potvrdio izdanju da je krstarica potonula dok je vučena u privremeno okupirani Sevastopolj.

14. aprila je potonula raketna krstarica Moskva, vodeći brod ruske Crnomorske flote. Generalštab Oružanih snaga Ukrajine saopštio je da je brod pogođen sa dve rakete Neptun ukrajinske proizvodnje. Rusija je negirala ovu činjenicu, ali je Pentagon kasnije potvrdio izveštaj ukrajinske strane.