Skupština slobodne Srbije neće sa Đilasom

Skupština slobodne Srbije neće sa Đilasom

Savet Skupštine slobodne Srbije uputio je pismo svom članstvu u kojem ih obaveštava zašto izlaze iz koalicije oko Stranke slobode i pravde (SSP), Demokratske i Narodne stranke, navodeći kao glavni razlog prekida saradnje nepoverenje prema lideru SSP-a Draganu Đilasu.

„Poslednjih 15 meseci svaki razgovor u opoziciji obeležen je tvrdnjom da je SSP najjača opoziciona stranka, između ostalog i zato što Marinika Tepić ima najveći rejting. Uprkos dogovoru svih strana u savezu, uključujući i SsS, Dragan Đilas je bez ikakvih konsultacija, dva dana pre kraja istraživanja, objavio da je njegov kandidat Zdravko Ponoš. Na svakom narednom sastanku doživljavali smo neprijatnosti, ne samo mi iz SsS već i druge opozicione stranke, uz pretnju da će SSP rasturiti ovaj savez ukoliko ne bude prihvaćena odluka SSP da Ponoš bude kandidat. Takvo ponašanje mogli smo protumačiti samo kao ucenjivačko“, navodi Savet Skupštine slobodne Srbije.

U pismu se dodaje i da se Skupština slobodne Srbije izjasnila ranije da nema problem sa idejom da kandidat koalicije bude Ponoš, ali da mu nisu dali ekskluzivnu podršku i da su ostavili mogućnost da podrže i drugog kandidata.