Neizvesna budućnost Serđa Pereza posle loših rezultata na Velikoj nagradi Meksika

Neizvesna budućnost Serđa Pereza posle loših rezultata na Velikoj nagradi Meksika

Meksički vozač Formule 1, Serđo Perez, suočava se s ozbiljnim pritiskom posle neuspeha na domaćoj trci u Meksiko Sitiju, gde je završio na 17. mestu. Ispred skoro 155.000 strastvenih navijača koji su skandirali „Čeko! Čeko! Čeko!“, Perez nije uspeo da ostvari željeni rezultat, što je izazvalo sumnje oko njegovog nastavka saradnje s Red Bulom.

Direktor tima, Kristijan Horner, nije mogao da potvrdi Perezovo mesto do kraja sezone, uprkos postojećem ugovoru koji bi važio do 2025. godine. Kako se Red Bul bori da osvoji drugo mesto u šampionatu konstruktora, Horner je napomenuo da „teške odluke” postaju neizbežne ukoliko izostanu rezultati.

Uz loše rezultate Pereza, budućnost Velike nagrade Meksika takođe dolazi u pitanje, jer događaj, koji godišnje privuče stotine hiljada gledalaca, uveliko zavisi od njegovog prisustva. Ipak, predsednik trke, Alehandro Soberon, veruje da će meksička kultura i ljubav prema Formuli 1 osigurati trajnu popularnost trke, bez obzira na Perezovu sudbinu u Red Bulu.

Trka, koja beleži rekordnu posetu devetu godinu zaredom, doprinosi ekonomiji Meksika i ima potencijal da ostane značajan događaj i u godinama koje dolaze.