Luka Modrić postao je najstariji igrač u istoriji Real Madrida

Luka Modrić postao je najstariji igrač u istoriji Real Madrida

U Španiji, Luka Modrić postao je najstariji igrač u istoriji Real Madrida, dok je istovremeno pružio ključni asistenciju za pobedu od 2-1 protiv Celti Vigo u La Ligi u subotu.

Sa 39 godina i 40 dana, bivši dobitnik Zlatne lopte premašio je rekord koji je držao Ferenc Puškaš od 1966. godine za četiri dana. Modrić je ušao u igru kao zamena u drugom poluvremenu nakon što je Celta izjednačila rezultat.

Vezni igrač iz Hrvatske odmah je napravio uticaj kada je uputio loptu za Vinisijusa Žuniora koji je postigao pobedonosni gol u 66. minutu na stadionu Balaidos.

„Bio je težak meč“, rekao je trener Madrida, Karlo Anćeloti. „Ali znali smo kako da se držimo i osvojimo tri važna boda zahvaljujući odličnom dodavanju Modrića. Luka nam uvek nešto donosi.“

Kilijan Mbape doveo je goste u vođstvo dugim udarcem u 20. minutu, samo da Vilijot Svedberg izjednači u 51. minutu nakon centaršuta Oskara Mingueze.

To je postavilo scenu za Anćelotija da pogleda na klupu i pozove Modrića da ispravi stvari za šampiona.

Kada su ga pitali o Modrićevoj zaostavštini u klubu, Anćeloti je rekao: „Nema ništa drugo da se kaže o fantastičnoj igri; on je veliki profesionalac i karakter. Real Madrid je imao sreće što ga ima, i imao je.“

Modrić ima najviše titula u istoriji Real Madrida sa 27, uključujući šest titula Lige šampiona i četiri španska prvenstva.

Međutim, ova pobeda nije došla lako.

Celta je pružila otpor šampionima. Tibor Kurtoa morao je da brani udarce Svedberga i Džonatana Bambe, a zamena za Celtu Anastasios Duvikas bio je centimetar udaljen od postizanja izjednačujućeg gola u nadoknadi vremena.

„Odlazimo s mešanim osećanjima“, rekao je vezni igrač Celte, Fran Beltran. „Mi smo nametnuli igru Real Madridu i bili smo bolji od njih u nekim trenucima.“

Ekipa Anćelotija ostala je neporažena posle 10 kola u La Ligi i izjednačila se sa Barselonom pre nego što će ugostiti Sevilju u nedelju.

Madrid je započeo uzbudljivu nedelju sa utakmicom kod kuće protiv Borusije Dortmunda u Ligi šampiona u utorak pre nego što će ugostiti Barselonu u prvom klasičnom duelu sezone sledećeg vikenda.

Iñaki Vilijams je postigao dva gola dok je Atletik Bilbao slavio sa 4-1 kod kuće protiv promovisanog Espanjola.

Španski napadač Mikel Ojarzabal postigao je gol glavom za Real Sosijedad kako bi pobedio Girone sa 1-0, dok je napadač Real Betisa Čimi Avila postigao gol za pobedu od 2-1 protiv Osasune, svoj bivši klub.