Vulin ponovo u Moskvi: Sastanak sa FSB-om i Spoljnom obaveštajnom službom Rusije

Vulin ponovo u Moskvi: Sastanak sa FSB-om i Spoljnom obaveštajnom službom Rusije

Potpredsednik vlade Srbije Aleksandar Vulin razgovarao je danas u Moskvi da direktorom Spoljne obaveštajne službe Rusije Sergejom Nariškinom o daljem unapređenju i jačanju saradnje struktura bezbednosti Srbije i Rusije. Takođe, sastao se i sa direktorom Federalne službe bezbednosti (FSB) Aleksandrom Bortnikovom i razgovarao o „nastavku saradnje bezbednosnih struktura Srbije i Rusije i suočavanju sa zajedničkim izazovima“, saopštila je Vlada Srbije.

U saopštenju se navodi da je Nariškin istakao napore Vulina, koji je, obavljajući funkcije ministra odbrane, unutrašnjih poslova i direktora Bezbednosno-informativne agencije, uticao na razvoj dobrih odnosa srpskih i ruskih službi.

Vulin je zahvalio Nariškinu na pouzdanom i uvek sigurnom partnerstvu i podršci Srbiji.

Prema najavama iz Vlade Srbije, Vulin će tokom posete Rusiji prisustvovati prijemu u ambasadi Srbije povodom obeležavanja 80 godina od oslobođenja Beograda.

Borotnikov je zahvalio Vulinu zbog „profesionalizma i dosadašnjeg doprinosa unapređenju saradnje srpskih i ruskih službi“, kaže se u saopštenju.

Vulin je rekao da je „Srbija zahvalna Rusiji, Federalnoj službi bezbednosti i direktoru Bortnikovu zbog kontinuirane podrške Beogradu u svim teškim pitanjima“.