Majnc pobedio Augsburg u uzbudljivom okršaju Bundeslige

Majnc pobedio Augsburg u uzbudljivom okršaju Bundeslige

Majnc je ostvario prvu pobedu u Bundesligi kada se centaršut Filipa Mvenea sa leve strane pokazao ključnim u pobedi domaćih Augsburga od 3-2 u petak.

Pobeda je stigla iako je Majnc veći deo meča odigrao sa 10 igrača nakon što je Nadiem Amiri isključen 10 minuta pre poluvremena. Augsburg je takođe dobio isključenje sa 20 minuta do kraja.

Majnc je počeo kao autsajder i poveo u nizu igre nakon 13 minuta kada je Armindo Sib klimnuo na centaršut Mvenea sa klupe.

Dva minuta kasnije, Jonathan Burkardt je bacio pogled kući sekundu od drugog centaršuta Mvenea sa leve strane.

Augsburg se vratio u igru u 25. kada je Keven Šloterbek pronašao mesto u petercu i pogodio iz blizine. Povratak je izgledao na kartonima nakon što su Amiriju brzo uzastopno u 33. i 35. pokazana dva žuta kartona.

Ali Majnc je bio otporniji nego što je to sugerisala njegova forma iz rane sezone i sledeći gol je postigao gost, a Burkart je povećao vođstvo na 3-1 u 49.

Samjuel Esende je vratio gol, ali je radost napadača Augzburga bila kratkog veka. Dobio je crveni karton zbog nasilničkog ponašanja 13 minuta kasnije, zbog čega je obe strane ostao kratak poslednjih 20 minuta.

Augsburg je tražio izjednačenje, ali nije uspeo da napravi prodor pa ostaje na 12. mestu. Majnc prelazi na 10.