Sin vođe meksičkog kartela osuđen za nasilnu ulogu u zaveri za trgovinu drogom

Sin vođe meksičkog kartela osuđen za nasilnu ulogu u zaveri za trgovinu drogom

Sin vođe meksičkog narko kartela osuđen je u petak zbog optužbi da je koristio nasilje, uključujući smrtonosno obaranje vojnog helikoptera, kako bi pomogao svom ocu da upravlja jednom od najvećih i najopasnijih organizacija za trgovinu narkoticima u zemlji.

Ruben Oseguera, poznat kao „El Menchito“, sin je odbjeglog šefa kartela iz Haliska Nove generacije Nemesio Oseguere i služio je kao zamjenik u komandi kartela „CJNG“ prije izručenja SAD-u u februaru 2020.

Savezna porota u Vašingtonu, DC, raspravljala je nekoliko sati tokom dva dana pre nego što je mlađeg Oseguera proglasila krivim po obe tačke optužnice: zavera za distribuciju kokaina i metamfetamina za uvoz iz SAD i upotreba vatrenog oružja u zaveri o drogi.

Mlađi Oseguera, koji je rođen u Kaliforniji i ima dvojno američko-meksičko državljanstvo, trebalo bi da izrekne kaznu 10. januara od strane američkog okružnog sudije Beril Hauel.

Nije imao očiglednu reakciju na presudu porote. Jedan od njegovih advokata ga je potapšao po ramenu pre nego što je izveden iz sudnice.