Robert F. Kenedi Mlađi udružuje snage sa Donaldom Trampom u predizbornoj kampanji

Robert F. Kenedi Mlađi udružuje snage sa Donaldom Trampom u predizbornoj kampanji

Tri nedelje nakon što je odustao od nezavisne predsedničke kampanje, Robert F. Kenedi Mlađi postao je sveprisutni borac Donalda Trampa, pozivajući svoje lojalne sledbenike da se bace sa bivšim predsednikom koji je rekao da će dajte Kenediju posao ako se vrati u Belu kuću.

Kenedi kreće na put sa Tulsi Gabard, bivšom kongresmenkom koja je izgradila svoje sledbenike na desnoj strani. Nekoliko pristalica Trampa u predgrađu Feniksa već su bili pristalice Kenedija, noseći odeću iz Kenedijeve ugašene kampanje. Oduševljeni Kenedijev pristalica, Katler je prihvatio Trampa kao najbolju osobu koja će zaustaviti potpredsednicu Kamalu Haris, kandidata demokrata. Alijansa Kenedija i Trampa daje republikanskom bivšem predsedniku podršku poznatog potomka demokratske dinastije i šansu da predstavi svoju kampanju kao dvostranačku.

Čak i mali broj demokrata koji pređu na Trampovu stranu zbog Kenedijeve podrške mogao bi biti kritičan u državama poput Arizone, koju je Bajden osvojio 2020. sa manje od 11.000 glasova. Trampov put nazad u Belu kuću delimično se oslanja na glasače koji ne veruju institucijama poput vlade, korporacija i mejnstrim medija, grupi do koje može biti teško doći, pridobiti i motivisati da glasaju. Kenedi i Gabard su se povukli sa tim glasačima, koji imaju tendenciju da dobijaju vesti i informacije iz podkastova i YouTube video snimaka.

I Tramp i Kenedi su se poslednjih nedelja zavetovali da će „učiniti Ameriku ponovo zdravom“, što je igra na Trampovom potpisnom sloganu „Učinite Ameriku ponovo velikom“ koja se poziva na Kenedijeve česte argumente tokom njegove kampanje da su hronične bolesti postale sve češće među Amerikancima i njegovo povećanje diskreditovane teorije o vakcinama. Partizani koji menjaju stranu često imaju dodatnu težinu, dobijajući poštovanje od aktivista koji su ih jednom osudili.

Oni mogu postati traženi surogati i glasnici od poverenja. Haris ima svoju koaliciju čudnih prijatelja u krevetu, uključujući sina bivšeg republikanskog predsedničkog kandidata Džona Mekejna i istaknute članove administracije bivšeg predsednika Džordža V. Buša. Naprednjaci su se čak zatekli kako navijaju Bušovog potpredsednika, Dika Čejnija, jer je podržao Harisa, vrtoglavu promenu stava prema doživotnom konzervativnom i žestokom šampionu rata u Iraku. Kenedi je postao istaknut kao advokat za zaštitu životne sredine i vođa grupe protiv vakcina. Prvo je osporio Bajdena za demokratsku nominaciju pre nego što je napustio stranku da bi se kandidovao kao nezavisni, optužujući stranku da je urotila protiv njega. Gabard je tokom četiri mandata u Predstavničkom domu bila poznata po tome što je zauzimala pozicije koje su bile u suprotnosti sa establišmentom njene sopstvene stranke. Bila je rana i glasna pristalica predsedničkih predsedničkih predsedničkih izbora senatora Bernija Sandersa 2016. godine, što ju je učinilo popularnom među naprednjacima.

Ne tražeći reizbor 2020. godine, Gabard se sama kandidovala za predsednika, rekavši da su američki ratovi na Bliskom istoku destabilizovali region, učinili SAD manje bezbednim i koštali hiljade američkih života, i da demokrate i republikanci dele krivicu.

Ona je ubacila Harisov rekord tokom primarne debate i na kraju ju je nadživela u toj trci, koju je Bajden na kraju pobedio. Ona se oslanjala na to iskustvo kako bi pomogla Trampu da se pripremi za sopstvenu debatu protiv Harisa. Tramp je njoj i Kenediju dao uloge u svojoj predsedničkoj tranziciji, potencijalno im dajući uticaj da pomognu u popunjavanju osoblja u njegovoj administraciji i oblikovanju politike koju bi savezna birokratija sprovodila ako se on vrati u Belu kuću.

Organizacija koju Kenedi predstavlja, Dečija zdravstvena odbrana, trenutno ima u toku tužbu protiv brojnih novinskih organizacija, među kojima je i Associated Press, optužujući ih da krše antimonopolske zakone preduzimanjem radnji za identifikaciju dezinformacija, uključujući o COVID-19 i COVID-19 vakcine.