Bek Denver Nagetsa Džamal ​​Marej pristao je na produženje ugovora od maksimalno 208 miliona dolara

Bek Denver Nagetsa Džamal ​​Marej pristao je na produženje ugovora od maksimalno 208 miliona dolara

Džamal Marej, plejmejker Denver Nagetsa, postigao je dogovor o četvorogodišnjem produženju ugovora vrednom 208 miliona dolara, čime se sprečava njegov izlazak na tržište slobodnih igrača sledećeg leta. Ovaj dogovor još uvek čeka potrebne potpise, ali će Mareja zadržati u timu do sezone 2028-29.

Marej je nakon ozbiljne povrede kolena (pokidanog ACL-a) propustio celu sezonu 2021-22, ali se uspešno vratio i pomogao Denveru da osvoji svoju prvu NBA titulu 2023. godine. Njegova saradnja s Nikolom Jokićem u „pik-end-rol“ igri čini jedan od najjačih ofanzivnih tandema u ligi.

Iako se suočio s povredama i skraćenim nastupom u plej-ofu, kao i razočaravajućim performansom na Olimpijskim igrama, Nagetsi veruju u njegovu ključnu ulogu za tim. Prošle sezone, Marej je beležio u proseku 21,2 poena i 6,5 asistencija, ali je povremeno izostajao zbog povreda.

Generalni menadžer Denvera, Kalvin But, istakao je da je Marejeva forma ključna za dalji uspeh tima, posebno u težim fazama sezone i dubokim plej-of serijama.