Juventus ostaje neporažen nakon remija 0-0 sa gostovanjem Rome u Seriji A

Juventus ostaje neporažen nakon remija 0-0 sa gostovanjem Rome u Seriji A

Juventus i Roma su se sastali u nedelju u Seriji A, ali su se na kraju morali zadovoljiti nerešenim rezultatom 0-0. Obe ekipe su imale malo prilika, a samo po jedan udarac ka golu je upućen od strane svakog tima. Roma je kontrolisala posed u ranim fazama meča, dok je Juventus, predvođen napadačem Dušanom Vlahovićem, postao opasniji kako je vreme odmicalo.

Trener Rome, Danijele De Rosi, odlučio je da Paula Dibalu, bivšeg igrača Juventusa, uvede u igru tek sredinom drugog poluvremena. Dibala, koji je nedavno odbio ponudu Saudijske Arabije, nije uspeo da donese značajnu promenu u igri. Ovaj remi je za Romu bio korak napred nakon lošeg starta sezone, dok je Juventus ostao neporažen i pomerio se na sedam bodova, izjednačen sa Interom iz Milana, Torinom i Udinezeom.

Udineze i Fiorentina u akciji

Udineze je pobedio Komo sa 1-0 zahvaljujući golu Brenera u prvom poluvremenu. Komo je imao priliku da izjednači, ali je napadač Patrik Kutrone promašio penal u završnici utakmice.

Fiorentina je u uzbudljivom meču uspela da izvuče remi 2-2 sa Moncom, uprkos tome što su gubili sa 2-0. Robin Gosens, novopridošlica iz Union Berlina, postigao je kasni izjednačujući gol glavom u nadoknadi vremena, što je Fiorentini donelo treći uzastopni remi u ligi.

Monca je vodila zahvaljujući golovima Milana Đurića i Danijela Maldinija, ali je Moise Kin smanjio zaostatak Fiorentine pre odmora. Fiorentina je prethodno u Konferencijskoj ligi prošla dalje pobedom nad Puškaš Akademijom iz penala.

Helas Verona ubedljiva protiv Đenove

Helas Verona je nastavila s dobrim igrama i pobedila Đenovu sa 2-0, golovima Džeksona Čačua i Kaspera Tengsteda. Ova pobeda je Veroni donela drugu pobedu u tri meča, nakon što su sezonu započeli ubedljivom pobedom nad Napolijem sa 3-0.