U Hersonskoj zajednici tokom dana ranjeno 10 civila

U Hersonskoj zajednici tokom dana ranjeno 10 civila

U gradskoj teritorijalnoj zajednici Hersona u subotu, 10. avgusta, ruski osvajači su ranili 10 ljudi, od kojih je jedan u teškom stanju, izvestio je u Telegramu šef Hersonske CMA Roman Mročko.

„Od ovog časa u teritorijalnoj zajednici grada Hersona u granatiranju od strane ruskih okupacionih snaga povređeno je 10 osoba, među kojima je i jedan tinejdžer. Dečak ima 15 godina, žene 40, 45, 55 i 82 godine. muškarci imaju 41, 53, 58, 65, 74 godine. Najstariji od muškaraca je teže povređen, dvojica su lakše ranjena, ostali su u srednjem stanju“, napisao je predsednik zajednice.

On je napomenuo da je velika većina žrtava iz Dnjeprovskog okruga grada, a neprijatelj ih je napao dronovima.

Mročko je apelovao na stanovništvo da bude oprezno. „Uzmite u obzir ove okolnosti. Budite oprezni i ne zadržavajte se dugo na otvorenom“, napisao je on.

On je takođe podsetio da vojna gradska uprava daje jednokratnu novčanu pomoć za povrede: odrasli dobijaju 20.000 grn, deca 30.000 grn.

Oblast Hersona je pod stalnim granatiranjem ruskih trupa, gotovo svakodnevno neprijatelji ubijaju i ranjavaju civile, uništavaju kuće, preduzeća, energetske, gasne i druge infrastrukturne objekte.