Iga Svjontek se povlači sa takmičenja u Torontu nakon što je osvojila olimpijsku bronzu

Iga Svjontek se povlači sa takmičenja u Torontu nakon što je osvojila olimpijsku bronzu

Najbolje rangirana teniserka Iga Svjontek se povukla sa Otvorenog prvenstva SAD u Torontu nakon osvajanja bronzane medalje na Olimpijskim igrama u Parizu. Osim nje, još nekoliko igrača je odustalo od učešća na turniru National Bank Open koji počinje naredne sedmice. Među njima su i Grend slem šampionke Barbora Krejčikova, Elena Ribakina, Maketa Vondrousova, Jasmin Paolini, Marija Sakari, Danijela Kolins i Karolin Garsija.

Iga Svjontek je do sada osvojila pet Grend slem titula, od kojih četiri na Otvorenom prvenstvu Francuske, uključujući ovogodišnju, i jednu na Otvorenom prvenstvu SAD. U saopštenju za javnost, Svjontek je izjavila da se povlači sa turnira u Torontu zbog opšteg umora izazvanog naporan rasporedom poslednjih nedelja na terenu, uključujući učešće na Olimpijadi i promenu podloge za igru.

Barbora Krejčikova, koja je osvojila Vimbldon ove godine, odustala je zbog povrede butine nakon što je stigla do četvrtfinala na Olimpijadi. Elena Ribakina je spomenula akutni bronhitis kao razlog za odustajanje sa Igara u Parizu.

Na turniru u Torontu će učestvovati dosadašnje Grend slem šampionke Sofija Kenin i Sloun Stivens.