Advokat iznenađen reakcijom Donalda Trampa na presudu

Advokat iznenađen reakcijom Donalda Trampa na presudu

Nakon višemesečnog sudskog procesa koji je držao svet u napetosti, Donald Tramp, bivši predsednik Sjedinjenih Američkih Država, postao je prvi bivši američki predsednik osuđen za zločin. Presuda je pala u sudnici na Menhetnu.

Tod Blanš, advokat koji je sedeo pored Trampa tokom čitanja presude, izrazio je svoje iznenađenje Trampovim mirnim držanjem. Tramp je, prema Blanšu, pokazao dostojanstvo i prihvatio presudu bez vidljivih emocija, mada je lagano odmahnuo glavom dok je nadzornik ponavljao reč „kriv“ čak 34 puta.

Blanš je istakao da je Tramp i nakon presude zadržao mir i dostojanstvo, čak kada je kritikovao suđenje kao nepravedno. Trampov tim planira da se žali na presudu, dok je sam Tramp izneo tvrdnje da je suđenje bilo politički motivisano, usmereno protiv njegove predsedničke kampanje.

Iako je sudija izrekao osudu za falsifikovanje poslovnih zapisa, Tramp ostaje čvrsto uveren u svoju nevinost i nastavlja da tvrdi da su optužbe protiv njega nameštene. Njegov glavni advokat, Blanš, istakao je da će se borba za pravdu nastaviti kroz niz drugih krivičnih slučajeva koji su pokrenuti protiv Trampa širom zemlje.

Trampova osuda predstavlja prekretnicu u američkoj političkoj istoriji i izaziva široku pažnju kako u zemlji, tako i širom sveta. Dok se datum izricanja presude zakazuje za jul, Trampov stoicizam i odlučnost nagoveštavaju nastavak borbe i kontroverze koja će pratiti ovaj presedan.