Vladika Teodosije:  Ne samo da čuvamo nasleđe, nego i podižemo nove hramove

Vladika Teodosije: Ne samo da čuvamo nasleđe, nego i podižemo nove hramove

Vladika raško-prizrenski Teodosije osveštao je u selu Rodelj kod Leposavića novoizgrađenu crkvu Svete Trojice i tom prilikom poručio da srpski narod na KiM ne samo da čuva nasleđe, nego i podiže nove hramove kao odgovor svima koji nam ne žele dobro.

„Ovo je jedan dobar znak za sve vas koji živite ovde i za sve nas koji danas živimo na Kosovu i Metohiji, naš odgovor svima onima koji ne žele dobro i koji okreću glavu od nas i hoće da nas ponize, a niko od ljudi nas ne može poniziti ako sami sebe ne ponizimo svojim životom i svojim delima. Mi upravo podižemo hramove Gospodnje i želimo upravo molitvu i ljubav koju pokazujemo ne samo prema svojim najbližim, nego prema svim ljudima, kako je i Gospod zapovedio“, rekao je u besedi vladika Teodosije.

Pomoćnica direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Milena Parlić, koja je prisustvovala osveštenju crkve u Rodelju, istakla je da je, kada se jedno zvono začuje danas na Kosovu i Metohiji to značajnije nego da se sagradi grad bilo gde u svetu.

Ona je izrazila uverenje da će ovaj hram okupljati narod samo u dobru. „Značaj izgradnje ove crkve govori mnogo. Uverena sam da će ovo zvono na ovoj crkvi okupljati narod samo u dobru i ono jasno pokazuje istrajnost ovog naroda da opstane ovde kroz vekove i da će njegov zvuk oterati svo zlo sa kojim se ovaj narod suočava“, rekla je Parlić.

Dodala je da će, na predlog direktora, Kancelarija za Kosovo i Metohiju pomoći da se rekonstruiše i obnovi parohijski dom.

„Crkva je sagrađena na inicijativu mladih iz ovog i obližnjih sela, tako da ti mladi pokazuju šta misle o sadašnjem trenutku i kako će se boriti protiv svega. Upravo tim mladim ljudima, Kancelarija za KiM će pomoći da se obnovi i rekonstruiše već postojeći parohijski dom, sa željom da se u njemu okupljamo samo povodom rođenja i krštenja dece“, istakla je Parlić.