Ružić: SPS ima cilj da pobedi na izborima, a ne da bude druga, treća ili peta

Ružić: SPS ima cilj da pobedi na izborima, a ne da bude druga, treća ili peta

Funkcioner Socijalističke partije Srbije (SPS) Branko Ružić izjavio je danas da koalicija oko SPS izlazi na izbore 17. decembra da bi pobedila a ne kako je rekao, da bi bila druga, treća ili peta.

Ružić je u Leskovcu rekao da je uveren da će ta koalicija posle 17. decembra igrati „još važniju ulogu u trasiranju i realizaciji svih važnih projekata, kako na lokalnim nivoima tako i na republičkom“.

Upitan da li će posle izbora ići u koaliciju sa SNS ili imaju širi koalicioni kapacitet, Ružić je rekao da će u slučaju da ne budu imali dovoljno mandata, SPS i Jedinstvena Srbija pozvati svoje „partnere“ da zajedno formiraju vlast.

„Kada govorimo o tome šta će biti nakon izbora, jasan je stav lidera ove koalicije i predsednika SPS Ivice Dačića koji je vrlo precizno definisao šta je politika naše koalicije, tako da oni koji ne korsenspondiraju sa jednom takvom politikom ne vidim načina kako bi mogli da se nađu u redovima neke buduće vlasti, bilo na republičkom ili ovde na nivou Leskovca“, naveo je Ružić.

Ocenio je da je Leskovac „uvek bio rezervoar“ glasova za socijaliste i za Jedinstvenu Srbiju.

„Upravo će ova lista na republičkom nivou imati pet kandidata iz Leskovca za poslanike i to je dovoljan pokazatelj koliki značaj rukovodstva dveju partija daju ne samo Leskovcu već i Jablaničkom okrugu“, rekao je Ružić.