HP predviđa profit za 2024. u skladu sa procenama

HP predviđa profit za 2024. u skladu sa procenama

HP Inc, poznati proizvođač računara, objavio je svoje planove za fiskalnu 2024. godinu, prognozirajući zaradu u skladu sa očekivanjima i povećavajući godišnju dividendu. Ovo odražava stabilizaciju potražnje na tržištu personalnih računara nakon prošlogodišnjih vrhunaca tokom pandemije, kada je rad od kuće povećao prodaju elektronskih uređaja.

HP-ove akcije su skočile za više od 2% nakon objave ovih vesti. Iako su ove godine zabeležile pad od oko 2%, kompanija ostaje optimistična u vezi svojih budućih izgleda.

Proizvođač računara takođe očekuje slobodan novčani tok za fiskalnu 2024. u rasponu od 3,1 do 3,6 milijardi dolara, i planira da vrati otprilike 100% tog novca akcionarima kroz dividendu i otkup akcija.

Izvršni direktor HP-a, Enrikue Lores, izjavio je: „Naš plan za budućnost spremni je jačanje našeg osnovnog poslovanja, ubrzavanje naše ekspanzije u uslugama, izgradnja novih operativnih sposobnosti i poboljšanje naših strukturnih troškova.“

Kompanija je takođe odobrila povećanje iznosa planirane dividende na 1,10 dolara po akciji, što predstavlja povećanje od 5% u odnosu na prethodnu dividendu. Očekuje se da će prilagođena zarada za 2024. biti u rasponu od 3,25 do 3,65 dolara po akciji, što je uglavnom u skladu sa procenama analitičara.