Turbulencije na letu Delta er lajnsa uzrokovale prebacivanje 11 osoba u bolnicu

Turbulencije na letu Delta er lajnsa uzrokovale prebacivanje 11 osoba u bolnicu

U utorak su jedanaestoro putnika leta Delta er lajnsa završili u bolnici nakon što je avion iskusio ozbiljne turbulencije tokom leta ka Atlanti, izjavili su zvaničnici.

Let 175, koji je poleteo iz Milana, Italija, nalazio se oko 40 milja (64 kilometra) severoistočno od međunarodnog aerodroma Hartsfild-Džekson u Atlanti kada je posada prijavila izuzetno snažne turbulencije, saopštila je Federalna uprava za vazduhoplovstvo, koja će sprovesti detaljnu istragu incidenta.

Avion, tipa Erbas A350, uspešno je sleteo na aerodrom nešto pre 19 časova.

Delta er lajns je saopštila da je ukupno jedanaest putnika i članova posade prevezeno u bolnicu radi dalje medicinske procene. Kompanija nije iznela detalje o vrsti povreda ili trenutnom zdravstvenom stanju povređenih osoba.

U trenutku incidenta, avion je prevozio 151 putnika, 10 stjuardesa i četiri pilota, izvestila je Delta.

„Deltin tim za brigu o putnicima angažovan je kako bi pružio podršku putnicima“, navodi se u saopštenju kompanije. „Naša glavna briga je zdravlje i dobrobit naših putnika i posade koji su bili pogođeni ovim incidentom.“

Delta je takođe obavestila javnost da njeni agenti pružaju potrebnu podršku nepovređenim putnicima, obezbeđujući im hranu, smeštaj i pravovremene rezervacije.