Izveštaj procenjuje troškove hospitalizacije povezanih sa urođenim defektima

Izveštaj procenjuje troškove hospitalizacije povezanih sa urođenim defektima

Ukupni procenjeni trošak hospitalizacija povezanih sa urođenim defektima bio je 22,2 milijarde dolara u Sjedinjenim Državama u 2019. godini, prema istraživanju objavljenom u izdanju nedeljnog izveštaja američkih centara za kontrolu i prevenciju bolesti i mortaliteta od 7. jula.

Justin Svanson, M.P.H., iz Centra za zdrave majke i bebe Lavton i Rhea Chiles na Univerzitetu Južne Floride u Tampi, i kolege su procijenili troškove pružanja usluga hospitalizacije među pacijentima mlađim od 65 godina za koje je dokumentovana jedna ili više urođenih mana. kao otpustne dijagnoze koristeći Nacionalni bolnički uzorak 2019.

Istraživači su otkrili da je procenjena cena 937.295 hospitalizacija povezanih sa urođenim defektima tokom 2019. godine iznosila 22,2 milijarde dolara u Sjedinjenim Državama. Nesrazmerno visoke troškove snosile su hospitalizacije povezane sa urođenim defektima, koje čine 4,1 procenat svih hospitalizacija među osobama mlađim od 65 godina i čine 7,7 procenata povezanih bolničkih medicinskih troškova.

„Ažurirane procene troškova hospitalizacije za specifične urođene mane pružaju kritične informacije o korišćenju resursa zdravstvene zaštite“, pišu autori. „Ovi podaci naglašavaju finansijski uticaj tokom životnog veka i ilustruju potrebu da se razumeju stalne potrebe zdravstvene zaštite osoba rođenih sa urođenim manama kako bi se osiguralo optimalno zdravlje za sve.“