Vilijams najavio da Nikolas Latifi napušta tim krajem 2022

Vilijams najavio da Nikolas Latifi napušta tim krajem 2022

Vilijams je najavio da će Nikolas Latifi napustiti tim krajem 2022. godine – kada mu ističe trenutni ugovor – nakon tri sezone sa timom.

Nakon nekoliko slobodnih treninga, Vilijams je Latifiju debitovao u F1 trci 2020. godine. Kanađanin je do sada postigao 55 startova i osvojio sedam poena. A u petak, Vilijams je najavio da će finale sezone u Abu Dabiju biti njegova poslednja trka sa timom.

„Želeo bih da iskoristim ovu priliku da se zahvalim svima u Villiams Racing-u – svim ljudima u fabrici i onima sa kojima radim pored staze – u poslednje tri godine”, napisao je Latifi na Tviteru.

„Moj prvi debi u Formuli 1 je odložen zbog pandemije, ali smo na kraju krenuli u Austriju i, iako zajedno nismo postigli rezultate za koje smo se nadali da hoćemo, to je ipak bilo fantastično putovanje. Dobijanje prvih poena u Mađarskoj prošle godine bio je trenutak koji nikada neću zaboraviti, a preći ću na sledeće poglavlje svoje karijere sa posebnim sećanjima na vreme provedeno u ovom posvećenom timu. Znam da niko od nas neće prestati da ulaže sve napore do kraja sezone”, izjavio je Latifi, prenosi F1.

Vilijams je rekao da će „u dogledno vreme“ objaviti ko će se pridružiti Aleksu Albonu u njihovoj postavi za 2023. – Nik de Vris je nedavno potvrdio svoju tvrdnju impresivnom postavkom na VN Italije.

Jost Capito, generalni direktor Vilijamsa i direktor tima, rekao je: „U ime celog tima, želeo bih da se zahvalim Nikolasu za njegove tri godine napornog rada sa Vilijamsom.”

„On je sjajan timski igrač koji ima odličan odnos prema svojim kolegama i poslu i veoma je omiljen i poštovan u celom poslu. Naše vreme zajedno se sada bliži kraju, ali znam da će on uložiti sve napore da maksimalno iskoristi ono što možemo zajedno da uradimo do kraja ove sezone. Želimo mu svu sreću u budućnosti, kako u kokpitu tako i van njega.”