Andreti očekuje odluku o novom F1 timu sredinom jula

Andreti očekuje odluku o novom F1 timu sredinom jula

Majkl Andreti rekao je u nedelju da očekuje da će sredinom jula znati da li može da uđe u Formulu jedan sa novim američkim timom od 2025. godine, piše Rojters.

Andreti, sin svetskog šampiona Marija iz 1978. godine, rekao je za televiziju Skaj sport na Velikoj nagradi Majamija da se dokumentacija ove nedelje predaje vladajućoj FIA.

Andretti Global i General Motors su u januaru objavili da planiraju da se takmiče koristeći brend Cadillac i zapošljavaju najmanje jednog vozača iz SAD.

„To je naš cilj, radimo na tome“, rekao je Andreti o ponudi.

„Imamo proces u čijoj smo fazi sa FIA-om i ove nedelje predajemo našu papirologiju i nadamo se da ćemo odgovor dobiti sredinom jula. Dobro napredujemo.“

Andreti, bivši vozač Meklarena F1 i šampion CART iz 1991. godine, potvrdio je da cilja 2025. i rekao da je posao već u toku.

„Gradimo tim dok govorimo“, dodao je on.

Alpine u vlasništvu Renoa saopštile su da će isporučiti motore ako tim Andreti Kadilak dobije odobrenje FIA-e i nosioca komercijalnih prava Liberti medija.

Drugi timovi Formule 1 bili su mlaki prema proširenju mreže, oprezni da razvodne ukupni prihod.

Neki takođe smatraju da trenutna startnina od 200 miliona dolara, koja bi bila podeljena između postojećih 10 timova kao kompenzacija, nije dovoljna.

FIA je započela formalni proces prijave u februaru, nastojeći da identifikuje jedan ili više novih timova zainteresovanih za pridruživanje 2025, 2026. ili 2027. godine.