Telo bebe pronađeno u potopljenom automobilu u Zapadnoj Virdžiniji

Telo bebe pronađeno u potopljenom automobilu u Zapadnoj Virdžiniji

Telo bebe pronađeno je u potopljenom automobilu u petak u južnoj Zapadnoj Virdžiniji nakon što su poplavne vode zahvatile državu, saopštile su vlasti.

Do poplava je došlo usred niza oluja koje su preplavile jug i izbacile skoro 8 centimetara kiše u delovima Zapadne Virdžinije. Oluja sa grmljavinom bila je moguća u petak od Floride Panhandle do obale Severne Karoline, rekao je prognostičar Nacionalne meteorološke službe Bob Oravec.

Žena je pozvala hitnu rekavši da joj je automobil zaglavljen u visokoj vodi u gradu Paksu u okrugu Fajet i da nije mogla da pronađe bebu. Šerif Majk Fridli rekao je u saopštenju u petak popodne da je vozilo pronađeno potopljeno u kome je bio 11-nedeljni dečak.

Istražitelji su utvrdili da je žena pogrešno procenila dubinu vode i odvezla se na cestu dok nije shvatila da je previše duboka. Zatim je pokušala da izvadi bebu iz vozila, ali je vozilo odneto.

Područje u kojem je vozilo pronađeno imalo je vodu do 5,5 metara. Vidljivost u vodi bila je blizu nule zbog blatnjavih uslova, što je ometalo vlasti u potrazi, navodi se u saopštenju. Incident je i dalje pod istragom.

Zapadnoj Virdžiniji, gde su gradovi koji se nalaze duž uskih rečnih dolina prošarani pejzažom, nisu nepoznate razorne poplave. U junu 2016. godine, 23 osobe su poginule u poplavama širom države.

„Ne možemo dovoljno naglasiti važnost ne vožnje kroz poplavne vode“, rekao je Fridli. „Vrlo je teško proceniti dubinu vode, kao što je teško proceniti brzinu kretanja vode.“

U okrugu Mingo, duž granice Zapadne Virdžinije sa Kentakijem i Virdžinijom, klizište je prevrnulo nekoliko vagona natovarenih ugljem, saopštila je okružna služba za hitne slučajeve. Klizište je takođe iščupalo nekoliko kuća, a najmanje jednom stanovniku je morala biti pomoć iz kuće. Nema prijavljenih povređenih, a državna policija istražuje.

Zvaničnici su u petak prekinuli nastavu u 10 okruga Zapadne Virdžinije. U okrugu Kanava, najvećem u državi, rute školskih autobusa promenjene su ili zatvorene zbog poplavljenih puteva. Guverner Džim Džastis proglasio je u četvrtak vanredno stanje pošto su se oluje proširile.

U okrugu Linkoln, poplave su primorale desetine studenata da se spuste u četvrtak uveče na improvizovanoj zabavi za spavanje.

Škole u ​​okrugu u južnom delu države otpuštene su u četvrtak dva sata ranije zbog velike vode, zbog koje su mnogi putevi postali neprohodni. Roditeljima koji su mogli da se dovezu do škole bilo je dozvoljeno da pokupe svoju decu, ali su mnogi učenici bili primorani da ostanu.

„U ovom trenutku, učenici se odmaraju i ušuškaju za noć“, navodi školski okrug u obaveštenju objavljenom na njegovoj Facebook stranici i veb-sajtu nešto pre ponoći.

Kreveti, ćebad, jastuke i druge potrepštine donirali su članovi zajednice, prodavnica i crkava, rekli su školski zvaničnici, a osoblje je ostalo na licu mesta da nadgleda učenike.

Fotografije na Fejsbuk stranici srednje škole okruga Linkoln prikazuju učenike kako igraju društvene igre u kafeteriji. Gledali su film, a neki učenici su bacali fudbal i igrali košarku u fiskulturnoj sali. Pica, kutije za sokove i druga donirana hrana bile su raspoređene po stolovima.

Nakon što su doručak i ručak servirani u petak, poplavne vode nad putevima još uvek se nisu dovoljno povukle, pa su školski zvaničnici odlučili da planiraju da ponovo služe večeru.

„Nadamo se da će uskoro biti dostupan siguran prozor za prevoz učenika kući“, saopštio je školski okrug u popodnevnom obaveštenju. „Planovi pripreme obroka za večeru su u toku. Delićemo ažuriranja kako se uslovi promene. Hvala vam na strpljenju i razumevanju dok nastavljamo da se fokusiramo na bezbednost naših učenika.”

U Kanzas Sitiju, u Kanzasu, lekari sa Univerziteta Kanzas uputili su molbu javnosti da bude oprezna nakon što su u četvrtak proveli lečeći ljude koji su zadobili slomljene zglobove, pa čak i potrese mozga usled pada nakon ledene kišice koja je trajala osam do 10 sati obloženog pločnika širom ove oblasti. sa tankom glazurom leda.

Neki roditelji su držali decu u naručju kada su se prevrnula, nanevši im povrede, navodi bolnica u saopštenju za javnost.