FIFA suspendovala četiri igrača Urugvaja zbog haosa na Svetskom prvenstvu

FIFA suspendovala četiri igrača Urugvaja zbog haosa na Svetskom prvenstvu

Urugvajci Fernando Muslera i Hose Marija Gimenez su u petak kažnjeni sa četiri utakmice od strane FIFA, dok su Dijego Godin i Edinson Kavani suspendovani po jednu utakmicu nakon što su se suočili sa sudijom posle utakmice Svetskog prvenstva protiv Gane.

FIFA je pokrenula postupak protiv igrača koji su ljutito harali sudijom nakon što su ispali sa turnira u Kataru, uprkos tome što su 2. decembra pobedili Ganu sa 2:0 u finalnoj utakmici grupe.

U odlučivanju Grupe H, Urugvaj je jednom nogom bio u šesnaestini finala pre nego što je Južna Koreja postigla gol u nadoknadi vremena i pobedila Portugal sa 2-1 i prošla zahvaljujući tome što je postigao jedan gol više od Južnoamerikanaca u njihova tri meča.

Nemački sudija Danijel Zibert odlučio je da ne dosuđuje penale za Darvina Nunjeza u prvom poluvremenu i Kavanija u poslednjim minutama, a napadač Luis Suarez je posle utakmice rekao da je FIFA „protiv Urugvaja“.

Igrači će takođe morati da služe društveni rad u vezi sa fudbalom i platiće kazne do 20.000 švajcarskih franaka (21.701 dolar).

Fudbalski savez Urugvaja dodatno je kažnjen sa 50.000 švajcarskih franaka zbog ponašanja svojih navijača i članova tima, saopštila je FIFA.

Urugvaju je takođe naređeno da delimično zatvori svoj stadion za sledeću FIFA „A“ međunarodnu utakmicu kao domaćin.