Premijerka Litvanije je u božićnoj čestitki pozvala da podrži stanovnike Ukrajine

Premijerka Litvanije je u božićnoj čestitki pozvala da podrži stanovnike Ukrajine

Premijerka Litvanije Ingrid Šimonite spomenula je Ukrajinu tokom božićne čestitke, napominjući da je jelka u Buči snažan simbol nade u pobedu nad mrakom.

„Dragi moji, želim da vam svima čestitam Božić. Ovo je praznik nade, vere i zajedništva, koji se rađa u srcu svakog od nas, i nikakva gužva i iskušenja ne mogu da nam oduzmu ovaj praznik“, rekla je Ingrida Šimonite.

Premijer poziva u ovo praznično vreme da negujemo zahvalnost za ono što imamo.

„Moramo iskreno verovati da nas ni najmračniji oblaci neće sprečiti da vidimo zvezdu nade, ako pažljivo pogledamo u nebo. Za mene se suština Božića najbolje otkriva u Buhu, u Ukrajini, postoji jelka , svetla na kojima zapaljuju srca lokalnog stanovništva“, rekla je Šimonite, napominjući da je to snažan simbol nade u pobedu u suočenju sa svim mrakom.

„Dočekajmo Božić sa osećajem ljubavi, vere i saosećanja za one kojima je posebno teško. Podržimo stanovnike Ukrajine na bilo koji način. Ovo je najbolji dar čovečanstva i nade da zajedno možemo da raspršimo čak i najmračniji oblaci“, rekao je premijer erka

Šimonite je napomenuo da ljudi postaju jači tako što dele sa drugima i pozvao da se na prazniku ne zaborave na one kojima je pomoć sada potrebna.

„Želim da u Novoj godini pustimo svetlost nade, koja će nas pratiti na putu odlučnosti, zajedništva, brige jedni o drugima. Budite zdravi, sigurni i srećni“, poželeo je premijer Litvanije.

Podsetićemo da je u tradicionalnom obraćanju povodom Božića predsednik Nemačke Frank-Valter Štajnmajer pozvao sugrađane da nastave da se solidarišu sa Ukrajinom.