Sahrana Siniše Mihajlovića: Fudbalske legende došle da kažu poslednje zbogom

Sahrana Siniše Mihajlovića: Fudbalske legende došle da kažu poslednje zbogom

Danas će u Rimu biti sahranjen slavni srpski fudbaler Siniša Mihajlović. Njegovoj sahrani prisustvuju i patrijarh Srpske pravoslavne crkve Porfirije, kao i predstavnici Crvene zvezde i Fudbalskog saveza Srbije, kao i brojni fudbalski velikani.

Služba u bazilici Svete Marije, anđela i mučenika, počela je u 11 sati. Inače, Mihajlović se proslavio noseći baš broj 11 na dresu. Sahrana će potom biti na obližljem groblju u Rimu.

Na sahranu je stigao i Dejan Stanković, nekadašnji Mihajlovićev saigrač iz Lacija, Intera i reprezentacije Srbije. Stanković je došao u pratnji sinova Filipa i Aleksandra, koje je Mihajlović krstio.

Ispred FSS-a sahrani prisustvuju Dragan Stojković Piksi i Nenad Bjeković. Prisutan je i Vladimir Jugović koji je sa Mihajlovićem u Crvenoj zvezdi osvojio titule prvaka Evrope i sveta.

Poslednje zbogom Mihajloviću došli su da upute i fudbaleri Sergej Milinković Savić, Aleksandar Kolarov, Slaviša Jokanović, Zoran Mirković. Ispred FK Crvena zvezda na sahrani su Zvezdan Terzić, Svetozar Mijailović i Marko Perović, a tu je i trener Partizana Gordan Petrić.

Kovčeg sa telom Siniše Mihajlovića juče je bilo izložen u zgradi opštine u Rimu, a mnogobrojni žitelji Rima opraštaju se od njega. Poštu mu odaju i saigrači i protivnici.

Kovčeg je skoro u potpunosti prekriven belim cvećem dok Mihajlovićevi poštovaci ostavljaju šalove, posebno fudbalskog kluba Lacio, i pisma u kojima se opraštaju od nekadašnjeg fudbalera koji je u petak umro od leukemije.