Ferer će biti novi kapiten Španije u Dejvis kupu

Ferer će biti novi kapiten Španije u Dejvis kupu

Bivši treći teniser sveta David Ferer trebalo bi da zameni Sergija Brugeru na mestu novog kapitena Španije u Dejvis kupu, saopštila je teniska federacija (RFET).

Ferer (40) je potpisao ugovor za kapitena Španije na naredne tri godine i zvanično će biti predstavljen u svojoj novoj ulozi u Madridu u ponedeljak, saopštio je RFET u četvrtak.

Ferer je osvojio Dejvis kup kao igrač u tri navrata sa Španijom, podigavši trofej 2008, 2009. i 2011. godine, kao i drugo mesto 2012. godine.

U svom najboljem rezultatu na grend slemu, stigao je do finala 2013. na Rolan Garosu, gde ga je pobedio Španac Rafa Nadal. Dva puta je stigao do polufinala Australijan opena i Otvorenog prvenstva SAD.

Ferer se povukao iz sporta 2019. Postavljen je za direktora turnira za finale Dejvis kupa u junu.

On je zamenio dvostrukog pobednika Otvorenog prvenstva Francuske Brugeru, koji je postavljen za kapitena 2018. i koji je doveo Španiju do šeste titule u Dejvis kupu 2019. godine.

Španija, koja je bila bez tenisera sveta Karlosa Alkarasa i Nadala, pobedila je Hrvatska sa 2:0 u utakmici četvrtfinala u finalu Dejvis kupa 2022. u Malagi prošlog meseca.

Sledeći zadatak Španije u Dejvis kupu doći će u septembru sledeće godine, nakon što je tim dobio vajld kartu za finale 2023. godine.