Zabelela se Srbija, u većini mesta pao prvi sneg

Zabelela se Srbija, u većini mesta pao prvi sneg

Slab sneg padao je noćas u nižim predelima naše zemlje, a u nekim delovima i dalje provejava. Putevi su vlažni, a snega ima mestimično u raskvašenom stanju na pojedinim kolovozima. Prvi sneg pao je i u Beogradu.

U nekim delovima zemlje i dalje provejava sneg, ali prema najavama RHMZ-a posle podne u zapadnim i centralnim, a do kraja dana i u ostalim krajevima očekuje se prestanak padavina i razvedravanje .

U Beogradu snega još ima po parkovima, automobilima, krovovima. Prvi sneg počeo je, u zavisnosti od dela grada, da pada noćas između 2 i 3 sata, a prestao već posle 6 sati.

Formiran je tanak beli pokrivač od tek jednog centimetra. Padavine nisu donele probleme u saobraćaju.

Zimska služba Beograd puta je u drugom stepenu pripravnosti. Zbog snega i niske temperature, 44 ekipe obilazile su tokom noći i jutra gradske i prigradske saobraćajnice i posipale so po mokrim kolovozima.

Poneka pahulja još je moguća u toku prepodneva, popodne pojaviće se i sunce, uz maksimalnu temperaturu od 2 stepena Celzijusa.

Kako je saopštilo JP „Putevi Srbije“ na putevima Mionica–Brežđe–Divčibare–Kaona i Podbukovi–Kosjerić–Požega–Arilje–Divljaka kolovoz je vlažan, a snega ima do pet centimetara.

Na ostalim putnim pravcima kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Požege, Valjeva, Kolubare, Mačve, Zaječara. Preporučuje se oprezna vožnja.

Zbog najavljenih niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima postoji mogućnost pojave mestimične poledice, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura, kao i na putnim objektima.