Bundeva od 1.161 kilograma pobeđuje na takmičenju u Kaliforniji

Bundeva od 1.161 kilograma pobeđuje na takmičenju u Kaliforniji

Učitelj hortikulture iz Minesote postavio je u ponedeljak novi američki rekord za najtežu bundevu nakon uzgoja džinovskog primerka teškog 1.161 kilograma, prenosi AP.

Travis Gienger iz Anoke, Minesota, postavio je novi rekord i pobedio na godišnjem takmičenju u vaganju bundeve u severnoj Kaliforniji.

„Minesota ima sjajnu sredinu, ali naše proleće u našim krajevima je zaista, zaista teško. Dakle, da se to uradi u Minesoti, to jednostavno ne bi trebalo da se desi“, rekao je Gienger. „To je kao pobeda na Tur de Fransu na velikom točku. Znate, možete se samo nadati, ali je uspelo.”

Ginger je vozio ogromnu tikvu 35 sati da bi video kako se njegov naporan rad isplati na 49. Svetskom prvenstvu za vaganje bundeve u Half Moon Beju, južno od San Franciska.

„Mislite da je vožnja po snežnoj mećavi loša? Pokušajte da vozite jednu od ovih stvari“, rekao je on.

Ginger, koji je takođe pobedio na istom takmičenju u Severnoj Kaliforniji 2020. godine, oborio je rekord postavljen prošle nedelje u Njujorku gde je uzgajivač uzgajao ogromnu bundevu tešku 1.158 kilograma.

Uzgajivač u Italiji drži svetski rekord za najtežu bundevu. Uzgajao je tikvu od 1.225 kilograma 2021. godine, prema Ginisovoj knjizi rekorda.