Puštena u saobraćaj brza pruga Beograd-Novi Sad, voz „Soko“ na prvom putovanju

Puštena u saobraćaj brza pruga Beograd-Novi Sad, voz „Soko“ na prvom putovanju

Pruga Beograd – Novi Sad, u okviru međunarodne pruge Beograd – Budimpešta, puštena je u saobraćaj, a u prvom brzom vozu na toj relaciji, nazvanim „Soko“, bili su predsednik Srbije Aleksandar Vučić, premijer Mađarske Viktor Orban i članovi Vlade Srbije. Voz je u Novi Sad stigao nešto pre 12 sati, za oko 35 minuta.

Voz na ovoj deonici voziće u proseku 200 kilometara na čas, prema redu vožnje trebalo bi da saobraća pet puta dnevno, a cena karte tokom promotivnog perida iznosiće 300 dinara u jednom pravcu, za decu do sedam godina u pratnji roditelja karta je besplatna.

Deonica kuda će “SOKO” od danas prolaziti je deo projekta izgradnje brze pruge Beograd-Budimpešta, za koju su obećanja bila da će biti gotova do 2018. godine. Projekat modernizacije pruge je procenjen na oko dve milijarde, a započet je 2016. godine na samitu 16 zemalja centralne i istočne Evrope i Kine.

Kako je najavljeno, za komfor u brzom vozu biće zaduženi stjuarti i stjuardese, koji će posluživati kafu, čaj i hranu, a u vozu je za putnike obezbeđen besplatan internet.