Poljoprivrednici se sastali sa ministarkom Tanasković

Poljoprivrednici se sastali sa ministarkom Tanasković

Sastanak predstavnika deset udruženja poljoprivrednih proizvođača iz Srbije i resorne ministarke Jelene Tanasković održava se u Vladi Srbije.

Kako je ranije saopšteno, poljoprivrednici su uputili zahtev za ovaj sastanak kako bi razmotrili zahteve koje su ranije izneli i razgovarali o potencijalnim rešenjima aktuelnih problema sa kojima se susreću uoči prolećne setve.

Predložene teme sastanka su dugovanja poljoprivrednika prema Fondu za penziono i invalidsko osiguranje (PIO), problemi oko upisa parcela u e-Agrar, rešenja o pasivnom statusu registrovanih poljoprivrednih gazdinstava, uvođenje kreditne linije za poljoprivredne kredite sa jedan odsto kamate i pojedinosti isplate drugog dela subvencije po hektaru koja se izdaje kroz sertifikovano seme i drugo.

Sastanku prisustvuju po dva predstavnika udruženja „Novoseljanski paori“, Udruženja odgajivača goveda rase Limuzin, Udruženja poljoprivrednih proizvođača Subotice, Inicijative za opstanak poljoprivrednika Srbije, zatim Saveza Banata, udruženja „Šumadija i pomoravlje“, kao i „Dolovački paori“, Udruženja poljoprivrednika Aradac, Udruženja „Stig“ Požarevac i Udruženja za spas i opstanak stočara zapadne Srbije.