Kanada istražuje slučaj požara u automobilu marke Tesla

Kanada istražuje slučaj požara u automobilu marke Tesla

Video prikazuje incident u kojem vozač kaže da je morao da izađe jer se vrata i prozori nisu otvarali.

Kanadske vlasti istražuju incident u kojem se automobil marke Tesla zapalio u Vankuveru, primoravši vozača da izleti iz vozila, prenosi Gardijan.

Kanadska kanadska agencija za bezbednost automobila saopštila je u petak da je saznala za incident u Vankuveru 23. maja i da je „obavestila Teslu… i trenutno pravi aranžmane za zajedničku inspekciju vozila u nastojanju da da se utvrdi uzrok požara”.

Američka Nacionalna administracija za bezbednost na autoputevima rekla je Rojtersu u četvrtak da je „svesna incidenta i da je kontaktirala proizvođača za informacije“.

Video objavljen na sajtu Electrek prikazuje dim koji izlazi iz vozila nekoliko minuta pre nego što se unutrašnjost vozila na kraju zapali. Kako se navodi na sajtu, vozač je rekao da je „morao da razbije prozor“ da bi izašao, dodajući: „Udao sam nogom kroz prozor jer sve staje… Vrata se nisu otvorila. Prozori se nisu spustili.”

Otprilike pet minuta nakon što je automobil počeo da se dimi, stigla je vatrogasna služba koja je uspela da ugasi požar. Prema rečima vozača, on je automobil kupio pre osam meseci.

Tesla nije odgovorio na zahtev Gardijana za komentar.

Proizvođač električnih automobila se suočio sa prethodnim istragama zbog nesreća u kojima su učestvovala njegova vozila. Prošle godine, američka vlada je pokrenula istragu o Teslinom sistemu za pomoć vozaču poznatom kao autopilot nakon serije sudara sa parkiranim vozilima hitne pomoći.

Nacionalna uprava za bezbednost saobraćaja na autoputevima (NHTSA) saopštila je da je identifikovala 11 nesreća od 2018. godine u kojima su učestvovale Tesle bile „uključene ili u autopilotu ili u tempomatu sa svešću o saobraćaju“.