Gašić: Dvojica osumnjičenih su Danku ubili kolima, a onda njeno telo bacili na deponiju

Gašić: Dvojica osumnjičenih su Danku ubili kolima, a onda njeno telo bacili na deponiju

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić rekao je na konferenciji za medije da je danas jako tužan dan za Srbiju.

On je rekao da je ptoraga za Dankom Ilić završena.

„U svoje lično ime izražavam najdublje saučešće porodici. Pripadnici MUP-a, nakon desetnodnevne potrage, uhapsili su dvojicu osumnjičenih da su automobilom ubili devojčicu, a onda njeno telo bacili na deponiju. Oni su to priznali“, rekao je Gašić.

On je izneo retrospektivu događaja.

„Majka je Ivana Ilić je u 13.10 sa decom došla u Banjsku. Deca su se igrala u dvorištu. Poslednju sliku je poslala u 13.22. Sin joj je tražio vodu koja je bila u kolima, a dok je otišla do kola, videla je da Danke nema. Pozvala je muža u 13.41, a onda u 13.45 policiju koja je na lice mesta izašla u 13.59 i odmah krenula u potragu“, rekao je on.

Sistem „Pronađi me“ aktiviran je u 18.57, podsetio je.

Policija je kretanje majke preko telefona pratila od izlaska iz stana, upoređujući sva moguća lica koja su prolazila u to vreme tu trasu.

Takođe su proveravali kada je nastala fotografija i kada je nastala i koliko je dete bilo van vidokuga majke.

Više puta su, rekao je, objašnjvali zašto se sistem „Pronađi me“ ne oglašava odmah, te da se većina dece pronađe vrlo brzo.

„Od 13.45 do 13.52 Danka je izašla iz dvorišta i kretala se asfaltom, što potvrđuju dva očevica. Takođe, majka je oko 13.50 videla beli auto i muško lice pored njega. Ispostavilo se da je reč o vozilu u kome su bili osumnjičeni. Osumnjičeni su bili na radnom zadatku na proveravanju šahte. Kasnije je zabeleženo da su se oni kraj kuće zaustavilo oko 13.50, što se poklapa sa nestankom male Danke“, rekao je Gašić.

On je dodao da su se tu zadržali dva i po minuta, zarad potrebe toaleta.

„Kada su krenuli, devojčicu su udarili na 30, 40 metara od mesta zaustavljanja. Autom je upravljao D.D. dok je S.J, suvozač, izašao iz auto, otvorio vrata i telo devojčice koja je bila bez svesti prebacio preko alata“, rekao je.

Tokom vožnje, rekao je, dogovorili su se da telo negde bace, a usput ih je u 13.57 časova zaustavio otac devojčice i pitao je da li su je videli. Rekli su ne.

„Zaputili su se Starobanjskim putem i prilikom dolaska na deponiju, S.J. je bacio na deponiju dete, na kojoj je bila gomila smeća. Nakon toga su otišli nazad u firmu, ostavili vozilo, a o monstruoznosti zločina govori i to što je te večeri, na poziv direktora, S. J. otišao u Banjsko polje da traži devojčicu, svestan da ju je hladnokrvno ubio“, naveo je Gašić.

Podsetimo, Danka Ilić nestala je prošlog utorka. Ona je trebalo da u maju napuni dve godine.