Žandarmerija u Novom Pazaru

Žandarmerija u Novom Pazaru

Na ulicama Novog Pazara od danas ujutro, uz policiju, patrolira i žandarmerija, a u taj grad u Sandžaku policijsko pojačanje stiglo je iz obližnjeg Kraljeva, prenosi Radio Slobodna Evropa.

„Jutros sam šetao gradom i vidim da su tu, da vrše rutinske kontrole automobila koji prolaze ulicama“, rekao je za Radio Slobodna Evropa (RSE) Fahrudin Kladničanin iz nevladine Akademske inicijative „Forum 10“ iz Novog Pazara.

Pojačane aktivnosti i angažman snaga reda u ovom gradu, koji čini većinsko bošnjačko stanovništvo, najavio je dan ranije ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin, koji je 17. decembra posetio Novi Pazar.

Poseti delegacije policijskih zvaničnika iz Beograda prethodila je pucnjava u centru Novog Pazara u kojoj je 17. decembra ranjena jedna osoba.

Dva dana ranije, 15. decembra, u pucnjavi ispred zgrade Policijske uprave u Novom Pazaru, povređeno je dvoje ljudi, a policija je, kako je istog dana saopšteno iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP), uhapsila osumnjičenog.

Posle sastanka sa načelnikom i rukovodiocima Policijske uprave u Novom Pazaru, Vulin je poručio, da „država neće dozvoliti obračune kriminalnih bandi“ i da će „sačuvati bezbednost svakog građanina“.