Srbija u Grupi A na Svetskom prvenstvu 2020.

Srbija u Grupi A na Svetskom prvenstvu 2020.

Fudbaleri Srbije igraće u Grupi A s Portugalijom, Irskom, Luksemburgom i Azerbejdžanom u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2022. godine u Kataru.

U Grupi B su: Španija, Švedska, Grčka, Gruzija i Kosovo. U Grupi C su: Italija, Švajcarska, Severna Irska, Bugarska, Litvanija, a u Grupi D: Francuska, Ukrajina, Finska, BiH, Kazahstan.

U grupi E su: Belgija, Vels, Češka, Belorusija, Estonija, dok su reprezentacije Danske, Austrije, Škotske, Izraela, Farskih Ostrva i Moldavije u Grupi F. U Grupi G su: Holandija, Turska, Norveška, Crna Gora, Letonija i Gibraltar, a u Grupi H su: Hrvatska, Slovačka, Rusija, Slovenija, Kipar i Malta. Grupu I čine reprezentacije Engleske, Poljske, Mađarske, Albanije, Andore i San Marina, dok su u Grupi J Nemačka, Rumunija, Island, Severna Makedonija, Jermenija, Lihtenštajn.

Direktan plasman na svetski šampionat ostvariće samo pobednici, a priliku da se plasiraju na završnicu imaće i drugoplasirane ekipe iz grupa, koje će zajedno s još dva nacionalna tima iz Lige nacija igrati baraž.

Tih 12 reprezentacija biće podeljeno u tri plej-of grupe po četiri, koje će se igrati na po nokaut sistemu i tri pobednika na jednu utakmicu nastupiće u Kataru. Kvalifikacije startuju u martu 2021. godine, navodi RTS.