Darko Šarić pred Specijalnim sudom: Tužilac da nam da dokaz, taj server je fatamorgana

Darko Šarić pred Specijalnim sudom: Tužilac da nam da dokaz, taj server je fatamorgana

Izvođenjem tekstualnih poruka okrivljenih iz „skaj“ aplikacije nastavljeno je suđenje Darku Šariću i njegovim saradnicima u postupku za planiranje ubistva i diskreditaciju svedoka saradnika u procesu u kom je Šarić pravosnažno osuđen za šverc 5,7 tona kokaina.

Prva poruka koja je danas prikazana je poruka za koju Tužilaštvo tvrdi da ju je poslao Darko Šarić 11. maja 2020. godine u kojoj javlja da se njegova žena porodila i da su dobili sina.

Ta poruka izazvala je burnu raspravu u sudnici. Advokati Darka Šarića naveli su da se izvode privatne poruke u kojima nema dokaza o krivičnim delima, te su ponovo tražili da se takve prepiske izdvoje iz spisa predmeta.

Navodili su dalje advokati da ne postoji server sa kog su navodno poruke izvučene, da ne postoje ni poruke, da ne postoji dokaz da je takav server zaplenjen i od tužilaštva tražili da im dostavi dokaz o tome, jer su oni samo dobili tabele sa porukama.

Za reč se u sudnici javio i Darko Šarić i on je tužilaštvu tražio da odbrani dostavi dokaz da je Francuska zaplenila server.

„Samo da zamolim  tužioca da nam da neki dokaz, da nam pokaže taj zaplenjeni server. Ipak ste vi autoritet, insitucija. Kako mi da dokažemo da nije zaplenjen i da ne postoji. Imamo valjda pravo da vidimo ako je nešto zaplenjeno, taj server je fatamorgana“, kazao je Darko Šarić.

U nastavku suđenja izveden je set poruka iz čijeg sadržaja se vidi da se odnose na privatni život optuženih, ali i set poruka iz kojih je Tužilaštvo zaključilo da optuženi pripremaju paljenje automobila biznismena iz Valjeva Gorana Nikolaševića.

Prema dogovoru sa pripadnicima Šarićeve grupe, Nikolašević je za pokušaj njegove likvidacije lažno optužio Nebojšu Joksovića, svedoka saradnika u procesu u kom je Šarić pravosnažno osuđen za šverc 5,7 tona kokaina. Kako se navodi u optužnici, cilj te iscenirane eksplozije automobila u avgustu 2020. u Valjevu je bio da Joksović izgubi status svedoka saradnika.

Podsetimo, u optužnici Tužilaštva za organizovani kriminal poruke datiraju iz 2020. godine, inače perioda kada se Darko Šarić nalazio u pritvoru u zgradi Specijalnog suda. Sve ‘skaj’ poruke Tužilaštvu su dostavljene iz Francuske putem međunarodne pravne pomoći u krivičnim stvarima.