Zelenski: Obezbediti da Rusija nema uspeha u agresiji

Zelenski: Obezbediti da Rusija nema uspeha u agresiji

Zajedno moramo da obezbedimo da Rusija nema uspeha u agresiji na Ukrajinu, bilo vojnoj, bilo ekonomskoj, ili bilo kojoj drugoj, rekao je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski u svom video obraćanju.

„Zahvalan sam Sjedinjenim Državama što su odobrile novi paket podrške Ukrajini i demokratiji u našem regionu od 40 milijardi dolara. Danas je ovaj paket usvojio Senat SAD. To je manifestacija snažnog liderstva i neophodnog doprinosa našem zajednička odbrana slobode“, rekao je Zelenski.

Zelenski je napomenuo da je u Nemačkoj održan i sastanak ministara finansija, šefova centralnih banaka G7 i predstavnika međunarodnih donatora.

„Da bismo izdržali rat za slobodu, potrebna nam je brza i dovoljna finansijska podrška. Zato što odbrana Ukrajine znači i njihovu odbranu od novih ratova i kriza koje Rusija može da izazove. Ako uspe u ratu protiv Ukrajine. Zato svi zajedno moramo da radimo na tome da Rusija nema uspeha u agresiji na naše države. Ni vojne, ni ekonomske, ni bilo koje druge“, zaključio je Zelenski.