Mask: Starlink je imao obećavajuće razgovore sa Apple-om

Mask: Starlink je imao obećavajuće razgovore sa Apple-om

Ilon Mask je u četvrtak rekao da je njegova kompanija SpaceKs imala obećavajuće pregovore sa Apple Inc o korišćenju satelitskih usluga Starlink-a da podrži novu funkciju hitnog SOS-a iPhone 14, preneo je Rojters.

„Imali smo obećavajuće razgovore sa Appleom o povezivanju sa Starlinkom“, rekao je Musk u tvitu.

„Sigurno, zatvaranje veze od svemira do telefona će najbolje funkcionisati ako se softver i hardver telefona prilagode svemirskim signalima u odnosu na Starlink koji isključivo emulira mobilni toranj“, rekao je on.

Prilikom predstavljanja iPhone 14 u sredu, Apple je rekao da je odabrao kompaniju za satelitske usluge Globalstar Inc kao svog partnera za pokretanje funkcije koja pomaže korisnicima da šalju hitne poruke sa udaljenih lokacija.

Apple je rekao da je takođe posvetio 450 miliona dolara iz svog naprednog proizvodnog fonda za satelitsku infrastrukturu za podršku usluge, koja je trenutno dostupna u Sjedinjenim Državama i Kanadi.

Američki operater bežične mreže T-Mobile US Inc saopštio je da će koristiti Starlink satelite kako bi korisnicima omogućio pristup mreži u delovima Sjedinjenih Država, omogućavajući korisnicima da povežu mobilne telefone direktno sa satelitima u orbiti.