Ten Hagov Junajted „slomljen“ posle poraza u finalu FA kupa od Mančester sitija

Ten Hagov Junajted „slomljen“ posle poraza u finalu FA kupa od Mančester sitija

Izgubiti finale FA kupa od rivala Mančester sitija nije bilo finale sezone o kakvom je Mančester junajted sanjao, a menadžer Erik ten Hag rekao je da je njegov tim slomljen posle poraza od 2:1 u subotu.

Prvo finale FA kupa između dva tima iz Mančestera završeno je tako što je trofej otišao na plavu stranu grada.

„Slomljeni smo, naravno razočarani“, rekao je Ten Hag. „Tako da je teško. Ali ja sam ponosan na svoj tim.“

Junajted je osvojio Karabao kup krajem februara i u jednom trenutku je flertovao sa vođstvom u Premijer ligi, što je dovelo do razgovora o potencijalnom domaćem trojku u fantastičnoj debitantskoj sezoni za Ten Hag.

Dok je Junajted završio na trećem mestu u Premijer ligi, njihov menadžer je sezonu sumirao kao uspeh.

„Imali smo fantastičnu sezonu“, rekao je Ten Hag. „Više nego što smo mogli da zamislimo na startu. Završili smo treći, kvalifikovali se za Ligu šampiona i osvojili trofej i još jedno finale. Veoma sam zadovoljan svojim timom.“

Junajted je mogao da uništi nade Sitija da će postati tek drugi engleski tim koji je u istoj sezoni osvojio trofeje u Premijer ligi, FA kupu i Ligi šampiona.

Umesto toga, subotnji rezultat znači da je Siti sada jedna pobeda udaljen od oponašanja Junajteda iz 1999. koji je postignut pod nadzorom Aleksa Fergusona.

Ten Hag nije bio zadovoljan u subotu sa dva „meka“ gola primljena od Ilkaia Gundogana, koji je oba postigao gol volejem levom nogom, uključujući i prvi samo 12 sekundi nakon udarca.

„Ali borili smo se (u) utakmicu“, rekao je holandski menadžer. „Bio je sjajan duh. Bilo nas je zaista teško pobediti i mislim da smo i na kraju mogli da izjednačimo.“

Bruno Fernandes postigao je jedini gol Junajteda sa bele tačke. Nakon što je Gundogan vratio Siti na vrh, Junajted je pritiskao za izjednačenje u poslednjim minutama, uključujući i neslaganje sa golom u nadoknadi vremena.

„Želeli smo da završimo sezonu na drugačiji način, to nije bilo moguće, ali smo svesni da smo ove sezone napravili prave korake za budućnost“, rekao je Fernandes.

„Očigledno da smo počeli utakmicu na veoma loš način. Ali vratili smo se u igru. Mislim da smo u prvom poluvremenu imali zaista dobre igre na lopti. Nakon što smo postigli svoj gol, imali smo još kontri i šansi u kojima smo mogao da postigne gol“, dodao je on.

„U drugom poluvremenu ponovo smo primili rani gol, još jedan neverovatan gol Gunda. Nakon što smo imali još nekoliko šansi gde smo mogli da postignemo, ali nismo i Siti je zaslužio da pobedi.“

Pošto je sezona iza njih, Ten Hag je upitan šta sledi.

„Imam samo jedan plan, a to je da unapredim ovaj klub.“