Inter pobedio Torino sa 1:0 i tako završio kampanju u Seriji A

Inter pobedio Torino sa 1:0 i tako završio kampanju u Seriji A

Finalisti Lige šampiona Inter Milan zaključili su u subotu svoju sezonu u Seriji A pobedom protiv Torina od 1:0 zahvaljujući golu u prvom poluvremenu Marčela Brozovića, prenosi Rojters.

Inter, koji ima 72 boda, kasnije u subotu će saznati da li će završiti na drugom ili trećem mestu, jer je Lacio zaostajao za bod pre meča u Empoliju.

Tim Simonea Inzagija ima 11 pobeda u poslednjih 12 mečeva u svim takmičenjima i samopouzdano ide u finale Lige šampiona protiv Mančester sitija u Istanbulu sledeće subote.

Inter je ove sezone već obezbedio uzastopne pobede u Kupu Italije i Superkupu Italije.

„Zahvaljujući pobedama, ali i učeći iz nekoliko poraza, stavili smo se u ovu poziciju“, rekao je Inzagi za DAZN. „Želeo sam danas da pobedimo jer to dugujemo našem klubu i našim navijačima, želeli smo da popravimo poziciju na tabeli. Sada imamo ovaj veliki san o Ligi šampiona, idemo tamo da odigramo najbolje što možemo protiv ekipe izuzetnog kvaliteta.“

Brozović je pogodio za goste osam minuta pre prekida. Udario je izvan šesnaesterca, iskoristivši veliki prostor koji je pružila odbrana Torina.

Na sat, Torino je imao zlatnu priliku da izjednači kada je Iann Karamoh pokušao šut iz oštrog ugla. Međutim, 38-godišnji golman Samir Handanović je skočio u odbranu, uspevši da se domogne lopte.

„U dobroj smo formi, čak i ako je to bila poslednja utakmica u sezoni Serije A, želeli smo da završimo dobro i da stavimo kvalitet na teren. Uvek smo imali kontrolu i zaslužili pobedu“, rekao je Handanović za DAZN.

U drugom delu meča, rezervni čuvar Intera Aleks Kordaz pokazao je svoje izdržljive veštine, uprkos tome što nije igrao utakmicu više od godinu dana, odlično reagujući na šut sa šest jardi.

Činilo se da Torinu nedostaje energije i motivacije da napravi poslednji prodor, a meč je propao.

U nadoknadi vremena, Antonio Sanabrija je imao priliku da obezbedi bod za domaćine, ali neprikosnoveni napadač nije uspeo da pretvori ubačaj iz blizine.

„Želeli smo da ispoštujemo sezonu do kraja. Torino je tim koji vam zaista pravi probleme i otežava igranje protiv“, rekao je Inzagi.