Suma dobio srpsko državljanstvo

Suma dobio srpsko državljanstvo

Fudbaler Novog Pazara Sejduba Suma dobio je srpsko državljanstvo. Na društvenim mrežama igrač iz Republike Gvineje je objavio je fotografiju srpskog pasoša s porukom zahvalnosti Rasimu Ljajiću.

Sejduba Suma je letos stigao u Novi Pazar, a do sada je odigrao 22 utakmice u svim takmičenjima i postigao je šest golova. 

„Hvala mom predsedniku Rasimu Ljajiću“, istakao je Suma na Instagramu.

Novi Pazar će do kraja sezone u timu imati jednog stranca manje, a fudbaler iz Gvineje je srpski pasoš dobio uoči duela protiv nekadašnjeg kluba, Partizana.

Suma je rođen 1991. godine u Konakri, glavnom gradu Gvineje. Fudbalsku karijeru je započeo u ekipi Felo stara, a potom je igrao za Ajaks Kejptaun. Prvi angažman u Evropi imao je u slovačkoj Njitri, a nastupao je i za Slovan iz Bratislave, pre nego što je pojačao crno-bele iz Beograda.

Posle Partizana Suma je karijeru nastavio u Makabiju iz Haife i Kuvajtu. Fudbaler iz Republike Gvinije je pre dolaska u Novi Pazar najavljivan kao najveće pojačanje u istoriji kluba.

Podsećanja radi, Suma je u Novom Pazaru imao spektakularni dolazak – helikopterom je sleteo na Atletski stadion.

Novi Pazar se trenutno nalazi na devetom mestu u Superligi Srbije i do kraja osnovnog dela takmičenja boriće se za ulazak u plej-of. Naredni duel igraće protiv Partizana, 7. aprila u Beogradu.